Benvolgut Client,

A partir del proper 1 de juny entra en vigor el nou sistema de tarifes elèctriques promulgat pel Govern i que afecta a tots els consumidors. La nova normativa regula una nova forma de repercutir els costos regulats del sistema elèctric; peatges i càrrecs, i segons el Govern central té com a objectiu promoure el consum més eficient de l’energia per part de tots, canviar els hàbits i potenciar l’autoconsum.

Des d’Aquí Energia, volem informar-te de forma pràctica de com t’afecten aquestes novetats i facilitar-te el procés de canvi al nou sistema de tarifes. A aquest efecte, l’adaptació de la teva tarifa a la que et pertoca, segons la normativa aprovada, es farà de forma automàtica per part d’Aquí Energia, sense cap molèstia per la teva part.

Les novetats que el canvi regulatori té sobre la teva tarifa d’accés i els conceptes de la teva factura a partir del proper 1 de juny del 2021, segons la tarifa que actualment tens vigent amb nosaltres són:

  1. La teva nova tarifa:

La teva nova tarifa passa a denominar-se: 2.0 TD, i  es composa de 3 períodes horaris per la energia consumida i 2 períodes horaris per la potència contractada. A efectes pràctics, això significa que passaràs a tenir tres preus diferents per Kwh consumit i dos preus diferents per la potència contractada en funció de l’hora i dia en què es produeixi.

  1. Els nous horaris i costos dels períodes de la teva tarifa:

La normativa aprovada estableix els preus de la part regulada de la teva factura: peatges i càrrecs del sistema en funció de l’hora en què es consumeix l’energia i segons les franges horàries establertes per cada període. Et recordem que Aquí Energia no cobra cap marge per la gestió dels costos regulats i per tant nomes es traslladen els imports de la normativa.

https://www.cnmc.es/sites/default/files/3414439_7.pdf

https://www.boe.es/eli/es/o/2021/04/19/ted371/dof/spa/pdf

Períodes horaris de l’energia

S’aplicaran 3 preus diferents a l’energia que consumeixis en funció dels horaris de la següent gràfica. De tal manera que P3 és el més econòmic i P1 el més car.

Períodes horaris de la potencia 

Al respecte de la potencia, aquesta passarà a tenir dos períodes; P1 més cara i P2 més econòmica (Veure gràfica), i als efectes de que puguis contractar la més adequada a les teves necessitats es podran fer dues modificacions durant els dotze mesos posteriors a l’1 de juny. De partida es mantindran els valors que tens contractats actualment. No dubtis en contactar amb nosaltres per estudiar la més adequada a les teves pautes de consum.

  1. Adaptació del teu contracte amb Aquí Energia als canvis normatius:

Posem per davant que Aquí Energia mantindrà les seves condicions econòmiques respecte la part no regulada del teu preu de tal manera que qualsevol modificació de preu dels teus consums que aparegui a la teva factura ho serà per l’aplicació de la nova normativa que afecta a totes les comercialitzadores i consumidors.

 

Sabem que aquests canvis son rellevants i ens afectaran a tots com a consumidors d’energia elèctrica. Des d’Aquí Energia hem intensificat el nostre servei d’atenció al client per poder-te donar tota la informació que et calgui per mirar de minimitzar el seu impacte a la teva factura d’electricitat, mirant d’optimitzar les possibilitats que els nous períodes i els seus horaris et poden permetre. Et deixem el link a les FAQS que ha publicat la CNMC a aquest respecte: https://www.cnmc.es/la-nueva-factura-de-la-luz

Quedem a la teva disposició al telf: 977340402 o al email: info@aquienergia.com per tot allò que puguis precisar, agraïts per la teva confiança.

 

L’equip d’Aquí Energia